Over de Cerkelladies
Hoe het allemaal begon
De oprichting van de Cerkelladies, toen nog “Cercleladies”, verliep op een speelse manier. Roger Slabbinck, Marc Knockaert en Georges Pintelon, allen van d’Echte besloten eens een voetbalmatchkevoor de vrouwelijke Cercle-supporters te organiseren. Dit was op 4 juni 1971 meteen de aanzet van de Cerkelladies. Het smaakte naar meer.
Ze speelden drie jaar lang vriendschappelijke wedstrijden en de samenstelling van de ploeg varieerde wel eens, maar Aurora en vader Germain zagen het grootser en wilden de officiële competitie in. Ze kregen van Cercle de toestemming om onder het stamnummer 12 te spelen en sloten zo aan bij de Belgische Voetbalbond. Ze traden aan in de competitie van de beide Vlaanderen, waar ze meteenprovinciaal kampioen speelden en mede door het forfait van Merchtem naar 1e nationale promoveerden.
Aurora gaf samen met Marleen Denolf de maat aan. Het vrouwelijke duo “Cruiff-Neeskens” scoorde 157 van de 174 punten. In de persoon van Georges D’Hoore kregen “de ladies” een gedroomde trainer die hen tot successen zou leiden. Eén van zijn directe ingrepen was “spits” Aurora “libero” te maken. Ze scoorde wel veel, maar was technisch minder onderlegd dan een aantal andere meisjes, maar had wel de meeste ervaring. In 1978-79 haakte de dochter van de voorzitter af in de nationale reeksen ging met de B-kern spelen en zich verder met de jeugdopleiding bezig houden.
De Dubbel
Het onvergetelijke succesjaar voor de ladies zou samenvallen met hun tienjarig bestaan in 1981. Dit jaar lukten ze “de dubbel”. Na kampioen te spelen traden ze op 4 juni 1981 aan het Heyzelstadion tegen Scherpenheuvel. Deze damesfinale ging de herenfinale Standard-Lokeren vooraf en werd gespeeld voor 43000 toeschouwers. Cercle haalde het met 2-0 en dit werd meteen één der memorabelste dagen uit het bestaan van de damesploeg. Deze successen waren ook niet aan de aandacht van de Brugse sportraad ontsnapt, en in het voorjaar van 1982 ontving de ploeg de “Trofee der sportverdienste” van de Stad Brugge.
Gulden Kamer
De uitnoding van de voetbalbond van Indonesië voor een veertiendaags verblijf met enkele wedstrijden aldaar, vormt een mooie herinnering in het groen-zwarte fotoalbum van de meisjes. Naderhand kwam enige terugval. De betere speelsters vertrokken of waren minder gemotiveerd, het geld en de dure transfers staken ook steeds meer de kop op in het damesvoetbal, enz… Dit leidde eind seizoen 1992-93 tot de degradatie naar 2de afdeling, net op het ogenblik dat ze de nieuwe installaties in de “Gulden Kamer” in gebruik namen.
Jeugdwerking
Met een sterk verjongde ploeg, want ook bij de groene dames zijn ze fier op hun jeugdwerking, werkten ze aan de remonte. Het eerstvolgende seizoen behaalden ze de 2e plaats om in het sezoen 94-95 opnieuw te promoveren. Na het seizoen 97-98 ging het weer een trapje lager.Ook hier de toekomst aan de jeugd? De provinciale jeugdploeg haalde in het kampioenschap van West-Vlaanderen in 1994 brons, in 1995 zilver en goed in 1996.
Cerkelladies
Ook de daaropvolgende seizoenen draaiden ze mee aan de top.Naast Georges D’Hoore waren ook Noël Hinderyckx, Filip Coens, Bram Van Kerkhof, Joris Bogaert, Jean-Pierre Van Heerswinckels, Ignace Bourguignon en Martin Vanden Cantoore trainer bij de Cerkelladies.In 1998 volgde een grondige structurele wijziging voor de damesploeg, want ze scheidden zich, voornamelijk om administratieve redenen, af van de moederploeg Cercle. Zo vingen ze de competitie 1998-99 aan onder stamnummer 9330 en de benaming Cerkelladies.
Ligging en bereikbaarheid
Adres: Geralaan, 8310 Sint-Kruis (Brugge)
Neem AFRIT 8 vanuit BRUSSEL, AFRIT 9 vanuit KORTRIJK. Volg de ring rond Brugge tot aan de Dampoort en sla rechtsaf (bergaf). Neem de 2de straat rechts (Karel van Manderstraat), neem dan de eerste straat links (Geralaan). Rij aan het einde van de straat de 1ste parking links op, voorbij de wegversmalling. Volg het pad verder te voet.
Het is verboden om met de wagen voorbij de poort te rijden.
Algemeen bestuur
Dagelijks bestuur
Sportief bestuur
Trainers
Ploegmedewerkers
Kantine